Nieuws - VDM Techniek
Erkend Elektrotechnisch installateur. Licht- en krachtinstallaties, zwakstroominstallaties en data- telecominstallaties. Ook de aanleg en het in bedrijf stellen van glasvezel bekabeling doet VDM techniek in eigen beheer.
Purmerend, elektricien, meterkast, groepenkast, vervangen, VDM ,techniek , installateur , glasvezel, fiber, elektro, elektra, installatietechniek, elektrotechniek, electrotechniek, aard, aarde, aarding, aardelektrode, elektrode, puls, aardpuls , slaan , zonnepanelen , wifi , data , utp,ftp,netwerk,technieknl,camera,bewaking,laadpaal,laadpunt,power,UPS,verlichting,spotjes,lichtpunt,stopcontact,wcd,schakelaar,stroom,krachtstroom, elektra handel
193
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-193,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,transparent_content,disabled_footer_top,qode_advanced_footer_responsive_768,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Renovatie van voormalig winkel tot Louis Fitboutique Hoorn

 

Begin oktober is VDM techniek gestart met de renovatie van een voormalig winkelpand. De ruimte van ongeveer 600m2 zal worden omgetoverd tot een fit boutique. VDM techniek verzorgd hier de aanpassingen van de elektrotechnische installatie, Data installatie en CCTV.

De oplevering en opening van deze sportschool zal medio januari 2020 zijn. Uiteraard vindt u hier dan ook het eindresultaat.

5 tips om uw meterkast veilig te houden

Nieuwe woning-APK in de maak

De NTA 8025, een technische richtlijn voor de inspectie van woninginstallaties, wordt herzien. NEN en brancheorganisaties TVVL en Uneto-VNI willen samen de ‘woning-APK’ omzetten in de volwaardige norm NEN 8025.

Uneto-VNI

Begin april 2017 vond bij NEN in Delft de eerste bijeenkomst plaats van de werkgroep die deze Nederlandse Technische Afspraak moet actualiseren en omzetten in NEN 8025, een volwaardige Nederlandse Norm. Binnen een jaar moet de nieuwe norm klaar zijn. Er komt ook een consultatieperiode van drie maanden, waarin belanghebbenden commentaar kunnen indienen op het concept.

NTA 8025

NTA 8025 heeft als titel ‘Periodieke beoordeling van de veiligheid van technische installaties en technische voorzieningen in woningen’. Het document beschrijft wat en hoe een inspecteur moet inspecteren en geeft daarnaast een methodiek om te bepalen hoe vaak dat in een bepaalde woning zou moeten.

Technische installaties

NTA 8025 gaat over de beoordeling van de elektrische installaties, de leidingwater- en de gasinstallaties. Bij de gasinstallaties horen ook de vast aangesloten apparatuur en de bijbehorende afvoer en ventilatie.

Technische voorzieningen

Technische voorzieningen die worden beoordeeld zijn bijvoorbeeld een centrale antenne-inrichting, domotica, consumentenelektronica, wasmachines, tuinsproeiers, rookgaskleppen en alle met een slang aangesloten gasapparatuur. Plus alle aanwezige snoeren, leidingen en koppelingen.

Beoordeling

Het uiteindelijke beoordelingsresultaat loopt van ‘geen bezwaar’ via ‘enig bezwaar’ tot ‘ernstig bezwaar’ en gaat in de laatste twee gevallen vergezeld van adviezen over reparaties, vervangingen of zelfs onmiddellijke buitengebruikstelling(en).

Van NTA naar NEN

De NTA 8025 is in 2005 verschenen op initiatief van Uneto-VNI, in samenwerking met andere partijen en enkele grote installatiebedrijven. De organisatie hoopte dat de overheid deze ‘woning-APK’ verplicht zou stellen voor woningeigenaren, maar dat is nooit gebeurd. Het is afwachten of NEN 8025 wel wettelijk verplicht zal worden gesteld. Maar volgens de initiatiefnemers heeft een NEN in ieder geval een hogere status en invloed dan een NTA.

Lees meer over de nieuwe NEN 8025 in de komende nummers van Gawalo en Installatie Journaal